13 April 2008

Donga Istiftah

Mangsalah donga istiftah (sebageyan wong nyebut donga iftitah) menurut Syaikh Abdullah Bin Abdurrahman Ibnu Shalih Alu Bassam, hukum lan penjelasane kaya kiye :
1. sunnah hukume maca donga istiftah pas sholat
2. wektu nggo maca donga istiftah yakuwe neng antarane takbirotul ikhrom karo surat Al Fatihah pas rokaat pertama
3. Donga istiftah dewaca lirih neng sekabehe sholat
4. bahwasane Rosululloh ora ndawakna donga, lewih lewih neng sholat fardu berjamaah sing limang wektu
5. wajib nyonto lan niru Rosululloh masalah donga lan gerakan neng sejeroning sholat
6. khusyuk lan tumakninah pas lagi sholat


(terjemah bebas sekang buku "Taisirul 'Alam syarah Umdatul Ahkam" Penjelasan Hadist Ke 79 halaman 12, Penerbit : Cahaya Tauhid Press - Malang)

12 April 2008

Mastitis

Kanggo ibu-ibu sing lagi pada nyusoni bayi apa sedela maning nyusoni, inyong duwe artikel sing mandan maen kyeh, moga-moga ana gunane...
Mastitis (radang payudara) sering dealami ibu-ibu sing lagi pada nyusoni bayi. Tandane, kulit payudara abang lan bengkak, nek deusap krasa panas, terus payudara rasane lara ora eling.
Carane nyegah radang payudara (mastitis):
1. ASI sing kelewihen cepet-cepet detokna, angger numpuk nyebabna penyumbatan neng payudara lan ujung-ujunge radang.
2. Bayi desusoni sering-sering bae.
3. Nek payudara wis krasa penuh ASI, bayi debujuk kon nyusu, ibu-ibu aja nunggoni ngasi bayi nangis kencoten.
Carane ngatasi radang payudara (mastitis):
1. Istirahat sing cukup.
2. Payudara dikompres karo banyu anget lan adem, gantian.
3. Nggon sing lara dipijet nggo ngurangi penyumbatan ASI.
4. Sing penting aja ngasi mandeg guli nyusoni bayi.
5. Bayi lewih sering desusoni neng payudara sing kenang radang.
6. Nek radang ora mari-mari, gagean berobat maring dokter
(Artikel sekang buku "PERAWATAN PAYUDARA DALAM MASA KEHAMILAN DAN MENYUSUI" Kalbe Farma-Health Food Division)

09 April 2008

Lah akhire bisa internetan maning...

Kulo nuwun sedulur....ngapunten ya nembe teyeng posting maning, critane komputer lawase bodol, engger denggo online byar pet byar pet bae. Alhamdulillah siki wis deganti dadi ya wis bisa aktip maning (biasane be ora aktip mbok lah he..he..) neng Batam kene critane nek golet barang-barang elektronik lumangyan kepenak, dadi wingi ramane Fatih golet karo kancane neng pasar barang elektronik. Pirang ndina bae mubeng-mubeng golet sing cocok ngasi bali mbengi akhire kesasar baline ora ngerti dalan gutul ngumah (maklum lah anu esih anyar sih neng Batam), akhire wingi olih sing pas. Komputer wis joss, terus neng ngumah blogge deothak-athik njajal gawe shoutbox, eh malah dadi...wis ngonoh rika nek pada dolan maring blogge inyong absen disit ya...