24 Oktober 2007

Sroto sokaraja

Urip neng papua angger pengin mangan sroto sokaraja jan angel,ora nana sing dodol,mulane mayuh pada njajal masak dewek bae,rasane ndean ora se"mak nyuz" sroto sutri sokaraja,tapi ya cukup nggo nyenengna bojo sing demen banget karo sroto sokaraja,kye resepe: Bumbu sing dèperlokna kuwe brambang 5 blindi,bawang putih 3 blindi,kemiri 2 blindi,kunir karo jahe,bumbu kye digoreng disit nembe deuleg detambah mrica karo uyah.Bahan pelengkape ana soun,touge cindek nek ora nana ya touge dawa,brambang goreng,sledri,muncang/godong bawang,krupuk,sambel kacang.Cara nggawe sambel kacang: kacang tanah 250 gr+lombok abang 1 ons digoreng terus deuleg detambah uyah karo gula jawa.Cara nggawe kuah sroto: daging ayam/sapi degodog karo 1,5 liter banyu,angger wis empuk daging deentas terus degoreng terus desuwir2,nek daging sapi ya ora perlu degoreng,langsung derajang cilik2,bumbu sing mau wis deuleg degongso disit nembe decemplungna maring banyu godogan daging,detambaih banyu maning sethithik degodog maning ngasi umeb,derasa disit wis pas apa urung,angger kersa mangga detambah bumbu kaldu instan kaya royko apa masako.Nek arep dèdahar srotone,bahan pelengkap dèsiapna neng mangkok terus dèsiram kuah sing esih panas kèmèbul aja kur angèt thok.Angger sing kersa pedes mangga detambah sambel lombok rawit bae,tambah "mak nyuz" nek dèdahar karo mèndoan angèt,jan enakee poool..

2 komentar:

Mbokefatih mengatakan...

Mayuh njajal mboke...

UnAnG mengatakan...

Mak'nyuzzz, kangen ra karo ebeg